2 Eylül 2013 Pazartesi

2004 Sayılı İİK Madde 331 ALACAKLIYI ZARARA UĞRATMAK KASTİYLE TAŞINMAZIN MUVAZAALI OLARAK BAĞIŞLANMASI İçtihat

T.C.

YARGITAY

16. HUKUK DAİRESİ

E. 2011/2536

K. 2011/4211

T. 11.7.2011

• ALACAKLIYI ZARARA UĞRATMAK KASTİYLE TAŞINMAZIN MUVAZAALI OLARAK BAĞIŞLANMASI ( Sanıkların Hukuki Durumunun Tayini İçin İtirazın İptaline İlişkin ve Tasarrufun İptali İstemine İlişkin Dava Dosyalarının Sonucunun Bekleneceği )

• KIZINA TAŞINMAZI MUVAZAALI OLARAK BAĞIŞLADIĞI İDDİASI ( Alacaklıyı Zarara Uğratmak Kastiyle )

• BEKLETİCİ MESELE ( Alacaklıyı Zarara Uğratmak Kastiyle Taşınmazı Kızına Muvazaalı Olarak Bağışladığı İddiası - İtirazın İptaline İlişkin ve Tasarrufun İptali İstemine İlişkin Dava Dosyalarının Sonucunun Bekleneceği )

2004/m.331

ÖZET : Şikayet dilekçesinde, sanık tarafından, alacaklıyı zarara uğratmak kastiyle taşınmazı kızına muvazaalı olarak bağışladığının iddia edilmesi karşısında, itirazın iptaline ilişkin dava dosyası ile söz konusu tasarrufun iptali istemine ilişkin dava dosyalarının sonuçlarına göre sanıkların hukuki durumunun takdiri gerekir.

DAVA : Alacaklısını zarara sokmak kastiyle mevcudunu eksiltmek suçundan sanıklar S.G. ve E.T.G.'nin ayrı ayrı beraatlerine karar verilmiş, hüküm yasal süresi içerisinde şikayetçi vekili tarafından temyiz edildiğinden, Yargıtay C. Başsavcılığının bozma istemli tebliğnamesiyle dosya Daireye gönderilmiş olmakla, inceleme raporu ve dosyadaki belgeler okunarak GEREĞİ GÖRÜŞÜLDÜ:
KARAR : Şikayet dilekçesinde, sanık E.T.G. tarafından, alacaklıyı zarara uğratmak kastiyle İstanbul İli, Şişli İlçesi, Mecidiyeköy Mahallesi, 2013 ada, ... parsel sayılı taşınmazdaki 17,18 ve 44 numaralı bağımsız bölümleri, kızı S.G'ye muvazaalı olarak bağışladığının iddia edilmesi karşısında, İstanbul 6. Ticaret Mahkemesi'nin 2009/190 esas sayılı itirazın iptaline ilişkin dava dosyası ile söz konusu tasarrufun iptali istemiyle İstanbul 14. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 2009/189 esasında kayıtlı dava dosyalarının sonuçlarına göre sanıkların hukuki durumunun tayin ve takdiri gerekirken,

yarx

SONUÇ : Eksik inceleme ile yazılı şekilde sanıkların beraatlerine karar verilmesi isabetsiz olduğundan, temyiz itirazları bu itibarla yerinde görülmekle hükümün sair hususları incelenmeden bu yönüyle istem gibi BOZULMASINA, 11.7.2011 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder